Edit Cookies

Tarifa metropolitana

Mapa de la zonificació

Mapa de zonificació del sistema tarifari integrat de l’Àrea de Barcelona

Preguntes freqüents

Què és la tarifa metropolitana?

La tarifa metropolitana et permet l’ús de títols integrats d’1 zona per als desplaçaments en transport públic entre els 36 municipis (18 de la primera corona i 18 de la segona corona) que integren l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

On s’aplica la tarifa metropolitana?

S’aplica només quan et mous entre els 36 municipis que integren l’AMB (entre parèntesi la zona tarifària de cada municipi): Badalona (1) Badia del Vallès (2C) Barberà del Vallès (2C) Barcelona (1) Begues (2A) Castellbisbal (2B) Castelldefels (1) Cerdanyola del Vallès (2C) Cervelló (2B) Corbera de Llobregat (2B) Cornellà de Llobregat (1) Esplugues de Llobregat (1) Gavà (1) l'Hospitalet de Llobregat (1) Molins de Rei (2B) Montcada i Reixac (1) Montgat (1) La Palma de Cervelló (2B) Pallejà (2B) El Papiol (2B) El Prat de Llobregat (1) Ripollet (2C) Sant Adrià de Besòs (1) Sant Andreu de la Barca (2B) Sant Boi de Llobregat (1) Sant Climent de Llobregat (2B) Sant Cugat del Vallès (2C) Sant Feliu de Llobregat (1) Sant Joan Despí (1) Sant Just Desvern (1) Sant Vicenç dels Horts (2B) Santa Coloma de Cervelló (2B) Santa Coloma de Gramenet (1) Tiana (1) Torrelles de Llobregat (2B) Viladecans (1) https://doc.atm.cat/ca/Municipis-de-la-tarifa-metropolitana.pdf

Si l’origen o el final del meu desplaçament NO és un dels 36 municipis metropolitans m’afecta la tarifa metropolitana?

No, en aquest cas no t’afecta: en els desplaçaments entre qualsevol municipi de l’AMB i un municipi del sistema tarifari extern a l’àmbit metropolità es manté la zonificació actual del sistema.

Si faig un desplaçament on l’origen i el destí són municipis de l’AMB però inclou un transbordament en un municipi que no pertany a l’AMB, puc fer servir un títol d’1 zona?

No, quan una de les etapes del desplaçament es fa en un municipi que no pertany a l’AMB no s’aplica la tarifa metropolitana.

Exemple:
al trajecte de Cerdanyola Universitat fins a Sant Andreu de la Barca, amb Rodalies de Catalunya fent transbordament als FGC a Martorell (municipi extern a l’AMB) no li aplica la tarifa metropolitana, tot i que tant l’origen com la destinació són municipis metropolitans.

A quins títols s’aplica la tarifa metropolitana?

S’aplica a tots els títols integrats de l’ATM (excepte a la T-16) i als bitllets senzills dels operadors de transports. No s’aplica als títols multiviatge dels operadors (per exemple el Bonotren de Rodalies de Catalunya / Renfe) els títols socials de l’AMB de la 1a corona (T-rosa, T-4 i Passi acompanyant) i els passis pensionistes FGC i targeta pensionista FGC que continuen sent exclusius de la 1a corona.

A la T-16 s’aplica la tarifa metropolitana?

No, la T-16 continua essent vàlida només dins la zona tarifària de residència del nen o la nena.

Campanya


Altres documents


Plànol de la xarxa ferroviària integrada global

 

Última revisió d’aquesta pàgina (21/09/2021)