Edit Cookies

Preguntes freqüents

Què és la tarifa metropolitana?

La tarifa metropolitana et permet l’ús de títols integrats d’1 zona per als desplaçaments en transport públic entre els 36 municipis (18 de la primera corona i 18 de la segona corona) que integren l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

On s’aplica la tarifa metropolitana?

S’aplica només quan et mous entre els 36 municipis que integren l’AMB (entre parèntesi la zona tarifària de cada municipi): Badalona (1) Badia del Vallès (2C) Barberà del Vallès (2C) Barcelona (1) Begues (2A) Castellbisbal (2B) Castelldefels (1) Cerdanyola del Vallès (2C) Cervelló (2B) Corbera de Llobregat (2B) Cornellà de Llobregat (1) Esplugues de Llobregat (1) Gavà (1) l'Hospitalet de Llobregat (1) Molins de Rei (2B) Montcada i Reixac (1) Montgat (1) La Palma de Cervelló (2B) Pallejà (2B) El Papiol (2B) El Prat de Llobregat (1) Ripollet (2C) Sant Adrià de Besòs (1) Sant Andreu de la Barca (2B) Sant Boi de Llobregat (1) Sant Climent de Llobregat (2B) Sant Cugat del Vallès (2C) Sant Feliu de Llobregat (1) Sant Joan Despí (1) Sant Just Desvern (1) Sant Vicenç dels Horts (2B) Santa Coloma de Cervelló (2B) Santa Coloma de Gramenet (1) Tiana (1) Torrelles de Llobregat (2B) Viladecans (1) https://doc.atm.cat/ca/Municipis-de-la-tarifa-metropolitana.pdf

Si l’origen o el final del meu desplaçament NO és un dels 36 municipis metropolitans m’afecta la tarifa metropolitana?

No, en aquest cas no t’afecta: en els desplaçaments entre qualsevol municipi de l’AMB i un municipi del sistema tarifari extern a l’àmbit metropolità es manté la zonificació actual del sistema.

Si faig un desplaçament on l’origen i el destí són municipis de l’AMB però inclou un transbordament en un municipi que no pertany a l’AMB, puc fer servir un títol d’1 zona?

No, quan una de les etapes del desplaçament es fa en un municipi que no pertany a l’AMB no s’aplica la tarifa metropolitana. Exemple: al trajecte de Cerdanyola Universitat fins a Sant Andreu de la Barca, amb Rodalies de Catalunya fent transbordament als FGC a Martorell (municipi extern a l’AMB) no li aplica la tarifa metropolitana, tot i que tant l’origen com la destinació són municipis metropolitans.

A quins títols s’aplica la tarifa metropolitana?

S’aplica a tots els títols integrats de l’ATM (excepte a la T-16) i als bitllets senzills dels operadors de transports. No s’aplica als títols multiviatge dels operadors (per exemple el Bonotren de Rodalies de Catalunya / Renfe) els títols socials de l’AMB de la 1a corona (T-rosa, T-4 i Passi acompanyant) i els passis pensionistes FGC i targeta pensionista FGC que continuen sent exclusius de la 1a corona.

A la T-16 s’aplica la tarifa metropolitana?

No, la T-16 continua essent vàlida només dins la zona tarifària de residència del nen o la nena.

Tots els títols de transport adquirits durant l’any 2020 seran vàlids fins al 31 de desembre de 2021 i, per tant, no s’han de bescanviar.

Els títols T-compensació covid tenen la seva pròpia caducitat, així com la targeta T-16 i la targeta T-verda.

En cas d'incidència en la validació (títol no vàlid, dades il·legibles...) cal que t'adrecis al personal de les estacions ferroviàries, al conductor de l'autobús o a una oficina d'atenció al client. Verificaran la incidència i et proporcionaran una targeta de bescanvi equivalent a la malmesa, pel que fa a caducitat i nombre de viatges restants.

La T-16 és una targeta de transport gratuïta des dels 4 als 16 anys per a la zona tarifària en la que resideix el nen o la nena. Si resideix en un dels municipis de la 1a corona tarifària, la pots sol·licitar aquí. Si resideix en un dels municipis de la 2a a la 6a corona tarifària, la pot sol·licitar aquí. T'ho expliquem en aquest vídeo.

Un cop ja l'has començat a utilitzar, no es pot canviar un títol de transport integrat. Així ho estableix la normativa d'aplicació DOGC sobre Tarifes.

En aquest enllaç pots consultar la documentació necessària que has de presentar i on pots sol·licitar la teva factura. És imprescindible presentar els títols de transport ATM originals.

Encara que es disposi de la documentació acreditativa de la compra o denúncia del robatori d'un títol, en cas de pèrdua o robatori d'aquest no és possible fer una compensació o un duplicat.

El fet que el DNI s'anoti en les targetes personalitzades (T-usual, T-jove) serveix només per acreditar la titularitat de la persona que n'és portadora, en cas que ho requereixi un inspector de transport.

La tecnologia de banda magnètica en suport paper no permet poder anul·lar la targeta o donar-la de baixa.

T'has d'adreçar a un dels punts de venda de la T-usual bonificada. Consulta-ho aquí. Hi ha determinades restriccions en la venda de la T-usual bonificada. Si el sistema no accepta una venda al teu nom, pot ser degut a que no hagi transcorregut el període mínim entre una venda i la següent, o que hagi caducat el certificat acreditatiu que vas presentar. Per a altres casos explica'ns-ho mitjançant el formulari.

Els títols socials per a gent gran o amb discapacitat no són competència de l'ATM. A continuació trobaràs enllaços que et poden ser d'interès:

Si tens menys de 16 anys, pots viatjar gratis amb la T-16. Fins als 25 anys, pots utilitzar la T-jove. Si ets membre d'una família monoparental, família nombrosa o estàs en situació d'atur consulta les targetes integrades específiques amb descompte. Te les presentem aquí.

Les condicions del servei que presten les empreses operadores depenen de les pròpies empreses i de  la seva administració tutelar (Generalitat de Catalunya en serveis interurbans, Àrea Metropolitana de Barcelona en serveis metropolitans o el propi municipi en cas dels serveis urbans). Pots trobar les dades de contacte de les empreses de transport integrades aquí

També pots adreçar-te a:

  • Formulari de la Generalitat de Catalunya
  • Formulari de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

Si no has trobat la resposta a la teva consulta, envia’ns-la mitjançant aquest formulari.

 

 

Última revisió d’aquesta pàgina (21/09/2021)