Edit Cookies

Coronavirus covid-19

capçalera covid-19

En aquest apartat pots consultar tots els comunicats i documents oficials emesos o canalitzats per l’ATM, en relació a la situació d’emergència causada pel Coronavirus Covid-19: mesures de seguretat adoptades per les administracions o reducció i adaptació de servei dels operadors de transport públic, entre d’altres.

campanya el viatge continua

Campanya: El viatge continua

L'ATM lidera una campanya per fomentar l'ús de la mascareta, que des del 4 de maig és obligatòria al transport públic, també a la xarxa de l'àrea de Barcelona.

Ves-hi

Mascareta

 • És obligatori portar la mascareta correctament al transport públic, tapant nas i boca, tant dins dels vehicles com a les estacions, parades i passadissos.
 • Està prohibit realitzar qualsevol activitat que comporti baixar-se o treure’s la mascareta, com menjar o beure.

Comportament

 • Viatgeu en silenci. Evitant parlar i reduint la interacció social, minimitzem el risc.
 • Distribuïu-vos al llarg dels vehicles, andanes i estacions.
 • Si us heu de desplaçar, eviteu les hores punta i les aglomeracions.
 • Accediu en cues ordenades a vehicles i instal·lacions, deixeu espai per sortir.
 • Transiteu pels passadissos per la dreta i deixeu lliure l’espai de l’esquerra.

Salut i higiene

 • No utilitzeu el transport públic si us trobeu malament, pertanyeu a un grup de risc o si heu de fer quarantena.
 • Renteu-vos bé les mans abans i després d’accedir al transport públic.
 • Tapeu-vos sempre a l’hora d’esternudar o tossir.

Des del passat 13 de març s’han acordat mesures per gestionar l’emergència sanitària causada per la propagació del Coronavirus Covid-19. L’ATM de Barcelona, en aquest cas, en coordinació amb els operadors de transport públic i les administracions consorciades, establirà els mecanismes per compensar els títols que no es puguin haver utilitzat durant els dies que duri aquesta situació excepcional.

Quan s’estableixin els mecanismes adients, passat aquest període d’emergència, s’informarà de què han de fer les persones usuàries per rebre la corresponent compensació. Fins llavors, recomanem evitar desplaçar-se en transport públic i utilitzar aquestes targetes. Els títols en qüestió s’han de guardar per tal de poder reclamar la compensació pertinent.

A causa de les mesures de seguretat adoptades per evitar la propagació del Coronavirus a través de la xarxa de transport públic, els operadors, en coordinació amb l’ATM, han tancat la majoria de punts d’atenció i informació presencial, per protegir la salut del personal i del passatge. En aquest sentit, recomanem:

 • Evitar desplaçar-se en transport públic.
 • Adquirir títols, en cas de ser imprescindible, a màquines d’autovenda o Internet.
 • Posposar qualsevol tràmit o sol·licitud que requereixi atenció presencial.

Si necessites fer una sol·licitud inajornable d’un títol bonificat, com ara FM/FN o per a persones aturades, aquests són els punts disponibles:

OperadorsT-16T-FM/FNT-usual bonificada

TMB

(Diagonal, La Sagrera, Universitat, Sagrada Família)

 

FGC

(Pl. Catalunya, Pl. Espanya)

També a totes les màquines expenedores; es requereix intervenció d'un agent FGC
Rodalies de Catalunya A totes les estacions amb personal de venda

Pl. Catalunya, Mataró, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú.

(Consulteu horaris)

ALSA Estació d'autobusos Barcelona Nord 
La Hispano Igualadina-MonbusEstació d'autobusos d'Igualada i Vilanova del PenedèsEstació d'autobusos d'IgualadaEstació d'autobusos d'Igualada
SagalésEstació d'autobusos Granollers, Manresa i VicEstació d'autobusos Granollers i ManresaEstació d'autobusos Granollers, Manresa i Vic

Sarbus

(Estació d'autobusos de Sabadell)

  

Soler i Sauret

(Oficines de Sant Feliu de Llobregat)

Tmesa

(Oficina d'informació de Terrassa)

TUS

(Oficina de Mobilitat de Sabadell)


AVÍS: a causa de la situació de nova normalitat que vivim, i les mesures de seguretat que s'han de continuar prenent, alguns punts d'atenció han reobert en condicions especials, com ara la sol•licitud de cita prèvia o en horaris diferents dels previs a la pandèmia. Per això recomanem posar-te en contacte amb l'operador al qual vols acudir abans de personar-te a les seves oficines.

El transport públic és millor

Vídeo: El transport públic és millor

MP4

Cartell Torna a la feina, torna al transport públic

Cartell Torna a la feina, torna al transport públic

PNG PNG - 4,43 MB] 20x20cm
PDF [PDF - 5,23 MB] 20x20cm

Cartell Torna a l'escola, torna al transport públic

Cartell Torna a l'escola, torna al transport públic

PNG [PNG - 2,92 MB] 20x20cm
PDF [PDF - 4,75 MB] 20x20cm

Cartell Torna a classe, torna al transport públic

Cartell Torna a classe, torna al transport públic

PNG [PNG - 2,93 MB] 20x20cm
PDF [PDF - 4,57 MB] 20x20cm

Cartell ús de mascareta

Cartell ús de mascareta

PNG [PNG - 260 KB]
PDF [PDF - 425 KB]

Cartell El viatge continua

Cartells El viatge continua H

JPG [JPG - 505 KB] Cartell H
PDF [PDF - 605 KB] Cartell A3 H

Cartell El viatge continua

Cartells El viatge continua D

JPG [JPG - 472 KB] Cartell D
PDF [PDF - 489 KB] Cartell A3 D

Cartell covid-19

Cartell Mesures covid-19

PDF [PDF - 768 KB] Cartell.
ZIP [ZIP - 369 KB] Actualització senyalètica. AI, PDF.

Tinc un títol de transport que no podré utilitzar durant els pròxims dies, què puc fer?

El millor que pots fer és seguir les indicacions de les autoritats i quedar-te a casa, només has de sortir per motius inajornables, com ara anar a buscar aliments i altres productes essencials, o anar a treballar. Guarda el teu títol, quan acabi el període d’emergència, l’ATM de Barcelona establirà els mecanismes de compensació dels títols integrats amb limitació temporal a partir del primer ús (de viatges limitats i viatges il·limitats), i explicarem què hauràs de fer. No els utilitzis durant aquests dies si no és per un motiu inajornable.

Perdré els dies que no he pogut utilitzar de la targeta?

Establirem els mecanismes de compensació per als títols que no s’han pogut utilitzar durant els dies que duri l’emergència i el confinament. Un cop aquesta situació extraordinària acabi, explicarem com es compensaran els títols integrats amb limitació temporal a partir del primer ús (de viatges limitats i viatges il·limitats) que no hagin pogut ser utilitzats, i què hauran de fer els i les seves titulars. Aquests primers dies, és prioritari preparar la xarxa de transport per rebre en condicions de seguretat i higiene el poc passatge per al qual sigui essencial utilitzar el transport públic, com ara professionals sanitaris.

Puc canviar la T-usual o la T-jove per una T-casual per no perdre els viatges?

No. Avui dia, la situació d’emergència ha obligat a tancar la gran majoria de punts d’informació i atenció per la seguretat i salut de les persones usuàries i dels i les professionals de la xarxa de transport. Bona part dels tràmits i sol·licituds, també els bescanvis, queden ajornats fins que acabi la situació d’excepcionalitat. Guarda els teus títols integrats amb limitació temporal a partir del primer ús (de viatges limitats i viatges il·limitats), no els utilitzis durant aquests dies i més endavant t’informarem de com es compensarà.

I com afecta a la T-casual, aquest període?

Et recordem que la T-casual és un títol que es pot anar utilitzant durant tot l’any 2020 fins que s’esgotin els seus 10 viatges, o fins la seva caducitat, el 28 de febrer de 2021. Podràs seguir amb la teva T-casual, un cop passi aquesta emergència, amb el mateix nombre de viatges que tinguessis encara disponibles.

Tinc una T-usual o la T-jove sense començar. Com m’afecta aquest període d’emergència?

Si no has fet la primera validació, el límit temporal de l’abonament no ha començat a comptar, és a dir, conserva tota la seva vigència. Et recomanem que no l’estrenis fins que no acabi aquest període excepcional.

On puc anar a comprar títols bonificats, como ara de famílies monoparentals i nombroses o per a persones aturades?

Primer de tot, recorda que ens trobem en estat d’alarma, i que les sortides al carrer s’han de reduir al mínim. També aconsellem utilitzar el transport públic només per motius inajornables. Si no pots esperar a adquirir títols bonificats de la gamma FM/FN o per a persones aturades, has de tenir en compte que la majoria de punts d’atenció resten tancats per seguretat. Aquests són els punts que queden disponibles actualment.

Tinc un certificat que em caduca aviat: podré adquirir la T-usual bonificada per a persones en situació d’atur?

La targeta T-usual bonificada té com a principal objectiu la mobilitat per a la recerca activa de feina, i aquesta no és una situació inclosa dins dels desplaçaments excepcionals i inajornables que marca l'estat d'alarma i confinament actual, a causa del Coronavirus. No obstant, si disposes d'una targeta ja iniciada, com no la pots fer servir al llarg d’aquests dies, està previst estudiar una compensació.

Vaig fer la sol•licitud de la T-16 abans de l'estat d'emergència, totes les mesures de confinament també afecten directament al seu repartiment?

El repartiment a domicili de la targeta T-16 s’ha vist suspès a causa de la situació d’emergència social provocada pel Coronavirus. Esperem que el servei quedi restablert un cop finalitzi el confinament. En qualsevol cas, recorda que es desaconsella que els i les menors viatgin en transport públic, excepte per motius imprescindibles.

He de demanar factures d'alguns títols integrats que he adquirit les darreres setmanes. Com ho puc fer, aquests dies?

El tràmit de sol·licitud de factures de títols integrats és presencial i també per correu postal a les oficines de l’ATM, però està aturat temporalment, com moltes altres gestions, i es posposa al final de la situació d'emergència i de confinament.

Perquè el període de gratuïtat del transport públic va ser entre el 2 i el 9 d'abril?

Es va establir la suspensió de tarifes coincidint amb el període de prohibició d’activitats laborals no essencials, que finalitza a Catalunya el dia 9.

Què passa exactament amb els títols que s'hagin adquirit durant el període de gratuïtat?

Tots el títols integrats que no s’hagin pogut utilitzar a causa de l’estat d’alarma seran compensats per l’ATM un cop acabada la crisi. La compensació s’establirà així mateix per a les persones amb abonaments temporals (T-usual, T-jove) que hagin necessitat viatjar durant els dies de suspensió de les tarifes del transport públic, de manera que també es beneficiïn de l’efecte de gratuïtat.

Què s'ha de fer per "ampliar" o "compensar" el temps "perdut" d'aquests títols?

Els procediments de compensació es faran públics quan es recuperi la situació de normalitat.

mobilitat corresponsable

Els plans de mobilitat corresponsable són una forma senzilla de prioritzar les actuacions de mobilitat a emprendre per cada centre de treball durant l’etapa de represa vinculada a la crisi de la COVID 19. Aquestes accions es determinen per mitjà d’una eina d’autodiagnosi i han de facilitar la gestió de la mobilitat de les empreses o altres polaritats, i alhora desestressar el sistema de mobilitat. Cada empresa o organització pot confirmar aquesta corresponsabilització, tot escollint quines actuacions es compromet a implementar a curt termini.

Accedeix a la web dels plans de mobilitat corresponsables:

Ves-hi

 

Última revisió d’aquesta pàgina (21/09/2021)