Edit Cookies

Pla de Desplaçaments d'Empresa

Restriccions per alta contaminació

A la conurbació de Barcelona es va declarar una zona de protecció especial de l'ambient atmosfèric per contaminants (NO2 i PM10). Quan els nivells de contaminació són alts i es preveu que aquests es mantinguin o augmentin es declaren episodis ambientals de contaminació, durant els quals s’estableixen mesures de restricció del trànsit rodat, així com mesures de reforç del transport públic (vegeu el web airenet.gencat.cat).

Aquesta situació també afecta a la mobilitat de les empreses (tant en l’accés al lloc de treball com en la mobilitat en missió). Durant aquest episodis, des de les empreses cal emprendre mesures per tal de millorar la qualitat de l’aire i garantir la mobilitat dels treballadors, com per exemple:

  • Evitar desplaçaments innecessaris en transport privat i especialment en hora punta.
  • Utilitzar el transport públic o fer mobilitat activa (a peu, en bicicleta...).
  • Donar solucions als treballadors que disposen de vehicles afectats per les restriccions (fomentar el cotxe compartit entre els treballadors, implantar sistemes de llançadora des de les estacions de ferrocarril...).
  • Implantar pràctiques que minimitzin les necessitats de mobilitat dels treballadors (reunions virtuals, fer teletreball...) i el seu impacte (flexibilitat horària per evitar les hores punta); així com de les mercaderies (flexibilització d’horaris, priorització d’ús de vehicles nets...)

Els PDE han d’integrar aquesta problemàtica i incloure mesures de gestió de la mobilitat en l’àmbit de l’empresa durant els períodes en que es declaren aquests episodis ambientals.

Per més informació consulteu el web airenet.gencat.cat/empreses

 

Última revisió d’aquesta pàgina (24/03/2021)